tisdag 22 september 2015

SM i porträttfoto

Jag var med och tävlade i SM i porträttfoto i år. SM anordnas av Svenska Fotogruppen och professionella fotografer som är medlemmar i SFG eller i SFF får vara med och tävla. Det är väldigt utvecklande att vara med och tävla.

Höstmötet var på Såstaholm i Stockholm. Under lördagen var det en öppen jurering så man kunde vara på plats och lyssna på domarna och höra deras kritik om bilderna som inte gick vidare.

Jag hade lämnat in 6 bidrag och fick 5 av dem vidare till final. Jag fick också ett hedersomnämnande i kategorin Barn. Jag kom på 11:e plats i hela Sverige. Jag tror det var 65 tävlande om jag inte minns fel.

På söndagen fick vi lyssna till Kelly Brown, en av världens främsta nyföddfotografer. Det var så inspirerande och intressant. Hon delade med sig av personliga erfarenheter och gav massa fina tips. På kvällen var det middag och prisutdelning. Segrare blev Laila Villebeck från Linköping. En fantastiskt duktig kollega som verkligen förtjänade sin vinst.

På måndagen fick jag möjligheten att enskilt prata med Kelly Brown och visa henne mina bilder. Så nervöst! Hon är ju den jag inspirerats av länge och när jag först såg hennes vackra nyföddbilder så tänkte jag: Wow, kan man ta bilder på detta fantastiska sätt! Det vill jag lära mig. Detta vill jag ge mina kunder. Och så började en lång resa för mig. Jag började på allvar med nyföddfotografering förra sommaren och det har verkligen varit en utmaning. Men oj så roligt. Jag är så tacksam för att jag fått förtroendet att fotografera så många små nyfödda mirakel. Det är verkligen något jag brinner för,

Idag har jag kommit långt och jobbar på med att finjustera olika saker som gör att bilden upplevs som ännu bättre.

Därför var det nervöst att visa henne mina bilder och främst nervöst att visa mina nyföddbilder. Men vet ni vad? Hon tyckte de var jättebra! Hon tyckte ljuset var bra och kom från rätt håll, poserna var bra. Men jag fick fina tips på redigering av hudtoner, som ibland kan vara väldigt svårt på nyfödda. Dessutom lite andra fina tips. Så nu vet jag exakt vad jag ska jobba på.

Något som jag också blev väldigt glad över var att hon sa att hon verkligen gillade mina Fine Art barnbilder. Jag känner att jag verkligen hittat min stil. Det är lättare sagt än gjort. Jag känner att de bilderna är jag. Och den stilen är något som jag jobbat fram under många år.

Så nu har jag huvudet fullt av idéer och massor av inspiration. Så roligt. Jag ser framåt och har så mycket jag vill lära mig och bli bättre på.

Här kan ni se de bilder jag tävlade med. Så glad och stolt jag är över mitt hedersomnämnade! Nästa år ska jag vara ute i god tid och ta tävlingen på riktigt stort allvar. Detta året blev det så stressigt så jag kände kanske inte mig helt 100 % nöjd med alla bilder. Nästa år har jag lovat mig själv att jag ska känna mig helt nöjd med mina bilder."Standing strong"  Hedersomnämnade i kategori Barn


"Adventure"  Kategori Fine Art"Glowing"  Kategori "I väntas tider"
 "Together" Kategori Familj/grupp"Safe" Kategori Nyfödd.

"Connection" Kategori Porträtt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar