tisdag 13 augusti 2019

Varför ska man gå till fotografen?

Jag har alltid älskat att titta på bilder! Jag minns när jag var liten och vi tittade på gamla familjebilder, hur spännande det var och om man kunde se likhet osv. För mig är det något av det mest värdefulla du kan lägga dina pengar på, att investera i fina minnen. Inte bara för dig, utan också för dina barn. En del tycker att det är dyrt att gå till fotografen men tänk, detta är minnen som bara blir mer värdefulla för varje år som går, dessa har du kvar hela livet, och sen kan dina barn visa dem för sina egna barn en gång i framtiden.

Jag har också allt från enkla papperskopior till mer lyxiga tavlor, album och vackra boxar med bilder i. Det är så roligt för mig när jag ser barnens egna reaktioner på bilderna, många barn, speciellt de lite äldre blir så otroligt stolta och glada. Det är ju också så att har man bilder på barnen i hemmet så känner sig barnen mer uppskattade. Det är också bilder som är det första folk räddar vid bränder. Detta visar också hur otroligt viktigt det är. Tiden går ju så fort och tiden när barnen är små är inte så lång som man tror. Helt plötsligt börjar de skolan och sen går åren i en rasande fart. Så att kunna se tillbaka på dessa fina bilder är så roligt.

Jag tycker det är så speciellt också med dessa underbara nyföddbilder, det är en magisk tid i livet. Tänk att ha förevigat babyns allra första dagar i livet. Så häftigt! För att inte tala om de söta syskonbilderna! När man ser hur stolt storasyskonet är!!

En annan fin tid att föreviga är 8 månader, då är babyn go och glad! Och framförallt, den sitter där jag sätter den!! Alla åldrar är fina att föreviga men ska man välja en ålder så tycker jag 8 månader.

Sen är det många som tror att man bara går till fotografen med bebisar. Så fel!!! Fotografera dina barn med jämna mellanrum, de växer ju så mycket på bara några år. Vid 3 års ålder är det också så fina bilder. Och sen när de är lite större kan man ta vackra Fine Art porträtt.

För mig är det så viktigt att mina kunder blir riktigt nöjda, jag vill inte bara ta fina bilder, jag vill ta bilder med det där lilla extra. Jag vill hela tiden utvecklas så att jag kan ge er finare bilder! Jag utbildar mig hela tiden. Studion fylls regelbundet på med vackra saker, leksaker, korgar, vagnar och små sängar! Ett stort sortiment av kläder till olika åldrar finns också. För mig är helheten viktig. Kommer man hit med en skrynklig gammal T-shirt med stort tryck så förstör det för känslan i bilden. Välj kläder med omsorg, fina milda färger och se till så kläderna inte är för små eller för stora. Själv köper jag kläder endast för att ha till en fotografering då jag tycker det är så viktigt för bilden.

Hur väljer man då fotograf? Ja, det finns en hel del fotografer att välja mellan. Jag tycker framförallt att man kan se olika stilar på olika fotografer. Jag har en speciell stil som jag vet att många kunder kommer till mig för. De kunder som kommer till mig gör det för att de gillar min stil och vet att de får kvalitet genom hela processen. Jag tar bara emot ett begränsat antal varje vecka så att jag kan ge den service och tid till kunden som jag vet är så viktig för slutresultatet. Jag vet att många fotografer ger ut ett usb till kunden med bilderna så kunden själv printar. Detta är jag väldigt mycket emot då jag anser att detta arbete inte ska underskattas och det tillhör fotografen. Anledningen till det är att jag vill verkligen att mina kunder ska få fina bilder i bra kvalitet. Jag vänder mig till labb som endast fotografer kan beställa av, dessa har en otroligt fin kvalitet och underbart fina produkter. Så dels kan kunden inte hitta dessa fina produkter, tavlor, album och boxar själv. Dels är det inte den kvaliteten när kund beställer av dessa amatörlabb. Jag beställde själv av 10 kända labb i Sverige och blev helt chockad över det tråkiga resultatet. För röda/mörka/ljusa/blåa osv. Ingen mening att gå till en fotograf och få fina bilder när inte bilderna i slutändan blir bra, eller hur? Tro mig, då blir det dyrt att gå till fotografen. Så hos mig beställer man vad man vill ha och här finns mycket fint att välja mellan. Dessutom, handen på hjärtat, blir inte de där bilder bara liggandes på datorn ändå? Så roligt att få en färdig fin tavla i handen, klar för att hänga upp på väggen.

Jag är så tacksam för att kunna ha detta som jobb och att så många vill komma hit. Varje dag är det roligt att gå till jobbet!! Att få äran att skapa fina minnen till familjer är verkligen något extra!

Vill du läsa mer om mina olika fotograferingar och se priser så gå in på www.annaarvidsson.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar