måndag 12 december 2016

10 saker du inte visste om mig

10 saker du inte visste om mig

1.  Jag har alltid älskat barn och tycker det är så roligt att jag får träffa så många barn i jobbet. Det är klart att det är jobbigt också ibland när barnen gnäller och man ska försöka få dem på gott humör men på något konstigt vis går det ändå. Jag tror att det är viktigt att tänka sig in i hur barnen känner för att lyckas som barnfotograf.

2. Jag har väldigt höga krav på mina bilder och vill hela tiden bli bättre. Min dröm är att bli så duktig som några av världens bästa barnfotografer. Jag tittar väldigt mycket på bilder och studerar ljus osv. Jag har gett mig den på att komma dit om det så ska ta mig 20 år. Jag är väldigt envis av mig och vill jag något väldigt mycket så ser jag till att det blir så också.

3. Hela min familj är väldigt konstintresserad och min bror Kristoffer Arvidsson är en fantastiskt duktig konstnär med en helt otrolig talang och är fil. doktor i konstvetenskap. Min mamma är också väldigt duktig på att måla porträtt. Jag har fått hänga med på många konstmuseum i mitt liv. Inte det roligaste jag visste när jag var mindre, men de stora konstnärerna på 1600-talet som Rembrandt och Rubens har på något sätt fångat mitt intresse och jag försöker i mina Fine Art bilder hämta lite inspiration därifrån.

4. Jag hämtar energi från naturen och tycker vi har så vacker natur här i Sverige. Jag gillar att vara ute och promenera. Jag gillar också att resa. Vi har så många fina länder i Europa och det är också här jag reser. Thailand lockar inte mig, jag dras mer till Frankrike, Tyskland, Italien, Santorini och Kroatien.

5. Ljuset inspirerar mig väldigt mycket, det får mig att utvecklas. Så det är något jag jobbar mycket med. Jag vill också i mina Fine Art bilder berätta något genom bilderna. Det är svårt men något jag brinner för och kommer utveckla i framtiden. Jag har en släkting, Signe, som var fotograf i början på 1900-talet. Tyvärr omkom hon och en del av hennes familj i en båtolycka. Men lite roligt att höra att hon jobbat som fotograf, det var ju inte speciellt vanligt med kvinnliga fotografer då.

6. Jag älskar att laga mat. Tycker det är riktigt roligt och njuter framför spisen. Ge mig några råvaror, ett glas vin och några vänner att prata med så njuter jag! Men maken tar dock gärna över då han är kock.

7.Jag har alltid gillat hästar och ridit väldigt mycket. Även gått på voltige som är gymnastiska övningar på en galopperande häst (hade jag aldrig vågat idag). Jag har intresserat mig för alla möjliga sporter och hade ofta 2-3 olika aktiviteter varje vecka när jag var yngre. Med flera barn får man ta sig tid när det passar men jag har lovat mig att träna 3 ggr i veckan så det ser jag till att göra även om jag inte är så glad varje gång jag måste ut och träna...Men där kommer envisheten in igen, har jag bestämt mig för att jag ska träna 3 ggr i veckan så gör jag också det. 

8. Jag brinner verkligen för fotograferandet och är så glad att jag vågade satsa på detta. Det är verkligen min dröm men samtidigt är det svårt och frustrerande ibland. Jag vill ju så mycket men måste lugna mig och tänka att allt kommer till mig efterhand. Det är verkligen en lång resa att bli en riktigt duktig fotograf. Som jag brukar säga: det är lätt att ta en bra bild men att ta en fantastisk bild är oerhört svårt. 

9. Min pappa har alltid stöttat mig väldigt mycket (även mina andra familjemedlemmar, har världens bästa familj). Han fick svår cancer som spridit sig för några år sedan. Läkarna sa att det var en livslång sjukdom och trodde inte han hade långt kvar. Jag trodde han kanske hade ett halvår kvar så det var tufft. Men idag syns inte cancern. Så det är verkligen fantastiskt roligt och läkarna är så förvånade och kollar extra på detta. Om du undrar var min rekvisita kommer ifrån så kan jag meddela att min pappa faktiskt gjort mycket av det jag har. Pappa har varit rallyförare och varit med om två allvarliga händelser. En gång så körde han in i ett träd och det var en rejäl smäll men både han och kartläsaren klarade sig men kartläsaren la av efter detta. Jag var bara 1 år och pappa berättade aldrig för mamma vad som hänt...Känner dock att det sitter i blodet, jag kör gärna lite extra fort i kurvorna.

10.  Jag har tre barn. En styvson på 20 år, en flicka på 8 år och en pojke på 3 år. De är det bästa som hänt mig och jag älskar att vara mamma. Jag är också gift med en fantastisk man. Jag är så tacksam att jag kan ha detta jobb och att så många vill komma hit! Det är verkligen fantastiskt roligt, det är inte bara ett jobb för mig utan det är min passion. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar